Confidenţialitate

Problemele juridice ale lui Liviu Dragnea nu s-au încheiat

În sentința de condamnare, pe lîngă cei 3 ani și 6 luni de închisoare, Liviu Dragnea a primit și o pedeapsă complementară. Practic, o perioadă trebuie să stea departe de viața politică. Problemele fostului șef al PSD nu se încheie însă aici – el a fost  trimis în judecată în dosarul vizitei în Statele Unite și e urmărit penal în dosarul TelDrum.

Timp de 3 ani, Liviu Dragnea are interdicție de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice; nu poate ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat si nici să exercite o profesie de natura aceleia de care s-a folosit atunci cind a săvârșit infracțiunea pentru care a fost condamnat. Potrivit Codului Penal, condamnarea la pedeapsa închisorii atrage de drept interzicerea drepturilor respective pînă la terminarea executării pedepsei, pînă la grațierea totală sau a restului de pedeapsă, ori pînă la împlinirea termenului de prescripție a executării pedepsei.

Pe 17 mai, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul vizitei din  Statele Unite, la ceremoniile de instalare a lui Donald Trump la Casa Albă. Iar din iunie anul trecut e inculpat în dosarul Tel Drum, în care prejudiciul  estimat de procurori depășește 31 milioane de lei.