Problemele create de vreme, analizate în comandament la Palatul Victoria

27 de județe plus Bucureștiul intră, de la această oră, sub avertizare cod galben de ninsori, polei și vânt.

Până mâine seară la ora 22.00, în sudul, sud-vestul, centrul și în estul țării va ninge puternic, iar vântul va sufla cu până la 70-80 de kilometri pe oră, mai ales în zonele montane.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, atrage atenția că precipitațiile se vor tansforma mâine în ploaie, iar poleiul va crea probleme pe șosele.

De miercuri, temperaturile revin la un regim normal pentru această perioadă, cu precipitații slabe și temperaturi ușor pozitive în timpul zilei.

Din cauza ninsorilor, un drum județean a fost închis, iar mai multe localități din judeţele Sălaj, Brașov, Vâlcea, Mehedinți și Prahova au înregistrat probleme din cauza precipitațiilor abundente, a spus vicepremierul Gabriel Oprea, în comandamentul de iarnă de la guvern.

Mai mulți șoferi au fost amendați de poliție, deoarece nu aveau mașinile echipate cu cauciucuri de iarnă.

Potrivit lui Gabriel Oprea, dacă situația meteo o va impune, unele drumuri ar putea fi închise.

Conducătorii auto sunt sfătuiți, ca înainte să pornească la drum, să se intereseze de starea drumurilor dar și să fie pregătiți să circule în condiții de iarnă.

Elicopterele Ministerului de Interne au efectuat deja mai multe misiuni pentru situații medicale critice, iar dacă vremea va permite vor fi în continuare folosite pentru a transporta la spital bolnavi în stare gravă.