Confidenţialitate

Probleme provocate de ninsori în Moldova

Arbori doborâţi de viscol au blocat circulaţia feroviară în judeţul Suceava. Trenul personal Suceava – Cacica a fost nevoit să-şi oprească înaintarea în stația Todirești.

Cei câţiva călători au fost preluați de microbuze și transportaţi la destinaţie, a anunțat președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor.

Ninsorile au determinat restricţionarea traficului rutier în judeţul Suceava, pe DN 17 A, pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone. Se circulă cu dificultate între Câmpulung Moldovenesc şi Marginea.

S-au înregistrat avarii în alimentarea cu energie electrică în zona Câmpulung Moldovenesc, dar și în localitatea Vatra Moldoviței. Echipele E.ON intervin în teren pentru remedierea defecţiunilor.

A nins abundent, de asemenea, în unele zone înalte din judeţul Neamţ. Strat de zăpadă s-a depus şi în staţiunea harghiteană Lacu Roşu.

Meteorologii au instituit cod portocaliu de ninsori şi viscol în judeţele Suceava şi Neamţ, iar Capitala şi alte 35 de judeţe vor fi sub cod galben de ploi, până luni seară.