Confidenţialitate

Probleme în trafic din cauza vremii

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, luni dimineață, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, sunt închise 2 drumuri naţionale din judeţul Harghita, respectiv DN12C Gheorghieni – Lacu Roşu şi DN13B Praid – Joseni.

DN 67C , între Rânca și Obârșia Lotrului, din cauza zăpezii căzute pe carosabil, a căderilor de pietre, dar și a vizibilității reduse.

De asemenea, potrivit CNAIR, în perioada 16 octombrie 2017 – 15 noiembrie 2017, circulaţia rutieră pe DN76 este închisă pe tronsoanele kilometrice 0+650 – 0+690 şi 2+415 – 2+480, în scopul lucrărilor de realizare a viaductului autostrăzii A1 Lugoj – Deva. Circulaţia rutieră se va opri zilnic, timp de 30 minute, la interval de două ore. Conducătorii auto pot folosi următoarele rute alternative:

  • DN 7 Arad – Deva – Simeria – Simeria Veche – autostrada A1
  • autostrada A1 – nod rutier Simeria – DN 7 Simeria – Deva – Săcămaş – Arad

Până la începutul lui iulie 2018, este închis Transfăgărășanul, DN 7C, între Piscu Negru și Balea Cascadă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile:  căderi de zăpadă, viscol, vizibilitate redusă și pericol de avalanșă.

Pe DN73C, în județele Argeș şi Vâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeş – Burluşi, între kilometrii 46 și 56, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone este DN73C Burluşi – DJ678A DN7 Deduleşti.

Până în data de 1 noiembrie 2017, în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe DN17 Dej-Bistriţa, între km 6+650 şi 59+592, se desfăşoară lucrări de refacere a suprafeţei carosabile (straturi rutiere foarte subţiri), iar pe unele porţiuni (în funcţie de evoluţia lucrărilor) circulaţia se va desfăşura alternativ, cu ajutorul piloţilor de trafic.

În județul Buzău, pe DN10 Buzău – Brașov, la kilometrul 86+300 de metri, în zona localităţii Siriu, din cauza surpării acostamentului pe o lungime de aproape 40 de metri, în urma cedării unui zid de sprijin, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

În județul Olt, DN64 Caracal-Drăgășani a fost închis, începând din data de 22 iunie 2017, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul kilometric 34 – 40+915 metri, între localitățile Găneasa și Pleșoiu. Măsura a fost luată din cauza degradărilor apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara. Circulația rutieră se desfășoară pe ruta DN65, km 42+400, Găneasa – Salcia – DJ677 – Pleșoiu și retur. Variantele de circulație sunt semnalizate conform normelor rutiere în vigoare.

În judeţul Suceava, din cauza unui pod avariat de o viitură, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna, între kilometrii 23 şi 27.

În judeţul Vâlcea, până în data de 15 noiembrie 2017, pe DN7, DN64, DN65C, DN67B şi DN74, se vor aplica marcaje rutiere, iar circulaţia se va desfăşura cu unele restricţii temporare (alternativ sau cu redirijare de pe o bandă pe alta) în dreptul utilajelor.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mesaje de avertizare cu cod portocaliu şi atenţionare cu cod galben, valabile până astăzi, la ora 23:00 (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari/). Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de condiţiile meteo-rutiere. De asemenea, în cazul în care vor circula pe drumuri care străbat zone montane înalte, trebuie să aibă în vedere că partea carosabilă s-ar putea acoperi cu zăpadă, situaţie în care anvelopele de iarnă sunt obligatorii.