Probleme din cauza zăpezii: Școli închise şi localități fără curent

Mai multe zone din jumătatea de est a țării au fost afectate de căderile masive de zăpadă.

VASLUI:  Câteva localități au rămas fără energie electrică și școlile din 5 localități au fost închise. La alte unități de învățământ profesorii nu au putut ajunge din cauza drumurilor impracticabile. Zăpada a blocat multe din activitățile cotidiene în județul Vaslui. Sunt probleme pe toate drumurile naționale și județene. Autoritățile au avertizat șoferii că circulația se desfășoară în condiții de iarnă. La Școala Cretestii de Sus nu au putut ajunge la cursuri elevii deoarece microbuzul școlar nu a putut intra în satul Budești. La Gara Banca nu se învață, din cauza că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă. Nici la o scoală din localitatea Codaesti nu se poate ajunge. De asemenea, există unități de învățământ la care cadrele didactice nu au putut ajunge. Aproape 2000 de familii din județ au rămas fără energie electrica în urma căderilor abundente de zăpadă.

BUZĂU: Ninsoarea căzută în ultimele ore a provocat o serie de probleme în județ. Pe Drumurile Naționale 2 M şi 2 R se circulă şi acum foarte greu, din cauza zăpezii, iar aproximativ 20 de localități nu au curent electric. Probleme sunt nu doar în ce privește alimentarea cu energie electrică, zăpada afectând și rețele de cablu și internet, atât în Focșani, cât și în alte localități ale județului. Din cauza condițiilor meteo, azi nu se învață în 8 școli din județ. În două cazuri s-a luat decizia închiderii școlilor din cauza drumurilor impracticabile, iar în celelalte situații din cauză că nu e curent electric și nu funcționează centralele termice.
IAȘI: Elevii şi profesorii din două școli din județul Iaşi nu merg la şcoală astăzi; activitatea este suspendată după ce drumurile au fost blocate de zăpadă. Este vorba de Școala Gimnazială Strunga, unde învaţă 417 elevi şi Şoala Gimnazială Ursoaia (structură a Şcolii Gimnaziale Româneşti), unde sunt înscriși 44 de elevi. În toate celelalte unităţi de învăţământ cursurile se desfăşoară conform programului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Sabina Manea.
14 județe din jumătatea de est a țării mai sunt până la 11.00 sub atenționare cod galben de ninsori abundente, local viscolite și depunere de strat consistent de zăpadă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS