Confidenţialitate

Probele de la locul exploziilor de la Crevedia ajung la Petroșani. Acestea vor fi analizate la INSEMEX | AUDIO

Probele de la locul exploziilor de la Crevedia ajung la Petroșani unde va începe cercetarea evenimentelor în urma cărora 2 oameni au murit și 56 au fost răniți. Procurorii duc acum probele prelevate de specialiști la fața locului, la Institutul de Cercetare INSEMEX unde vor fi analizate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Artur Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani spune că echipa institutului care a efectuat cecetarea la fața locului în cazul Crevedia a încheiat aceste operațiuni luni seara și s-a întors la Petrosani, iar miercuri dimineața procurorul de caz Marius Iacob a dispus transportul primelor probe materiale solicitate de cercetători la sediul Institututului.

Acestea se află pe drum, urmând ca, în cursul zilei de miercuri să fie recepționate.

Potrivit specialiștilor de la INSEMEX specializat în verificări legate de astfel de evenimente, cercetarea în laborator, la scară, nu va putea fi reprodusă în acest caz deoarece raza de împrăștiere a fost undeva la aproximativ 2 kilometri. Și nu este un eveniment ce poate fi reprodus la scară.

Specialiștii vor analiza probele prelevate de la fața locului, coroborat cu declarațiile de martor și eventualele înregistrări video, ori alte elemente care să susțină ipoteza deflagrațiilor.

Doi oameni au murit și 56 au fost grav răniți, în urma mai multor explozii care au avut loc sâmbăta trecută la Crevedia, la o stație GPL.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Dezastrul de la Crevedia: Procurorii DNA, descindere la ISU Dâmboviţa. Ridică documente