Pro Infrastructura critică propunerea Gabrielei Firea ca linia de tramvai să devină bandă unică pentru autobuze | Audio

Mai multe organizații critică ideea Primarului Capitalei, Gabriela Firea, care vrea modificarea Codului Rutier astfel încât linia de tramvai să devină bandă unică și pentru autobuze.

Este o decizie care nu poate fi pusă în aplicare, sunt foarte multe linii de tramvai pe care nu pot circula două autobuze unul pe lângă altul, a spus pentru Europa FM Ionuț Ciurea, vicepreședintele Asociației Pro Infrastructura.

Acesta a adăugat că nici autobuzele nu pot trece pe lângă tramvaie.

„Ori cumpărăm autobuze mai înguste, ori mutăm gardurile pe care tocmai le-am pus. Nu se poate circula decât pe anumite linii. Pe linia 21 ar trebui mutat gardul”, a spus Ciurea

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gabriela Firea a declarat în weekend că a depus la Parlament un amendament la Codul Rutier, potrivit căruia linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze, pentru fluidizarea traficului.

„Ne dorim ca la 1 februarie, când reîncepe sesiunea parlamentară, să fie adoptat în Parlament un nou regulament în Codul Rutier, un amendament pe care l-am depus, astfel încât linia de tramvai să devină bandă unică și pentru autobuze. Va crea posibilitatea ca și în București să se poată circula civilizat”, a declarat primarul Capitalei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS