Priorităţile PNL în noua sesiune parlamentară: Stoparea creşterii ”aberante” a salariului minim și interzicerea traseismului

Reuniți la Neptun, liberalii au decis că printre priorităţile legislative ale partidului în sesiunea parlamentară care a început se numără stoparea creşterii ”aberante” a salariului minim, interzicerea traseismului politic parlamentar, introducerea votului electronic şi alegerea primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene în două tururi.

Un proiect important pentru PNL încearcă stoparea creşterii aberante a salariului minim pentru că se pierd foarte multe locuri de muncă în ţara asta prin creşterea din pix a salariului minim”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu la finalul reuniunii Biroului Politic Naţional cu parlamentarii şi europarlamentarii partidului.

Întrebat dacă PNL propune ca salariul minim să crească în baza unui anumit algoritm, Dumitrescu a explicat că nu este vorba despre aşa ceva, ci liberalii vor care acesta să nu mai fie crescut ”din pix”.

Ar trebui să existe corelaţie fie între salariul mediu şi salariul minim sau ar trebui să fie corelat fie cu productivitatea, fie cu inflaţia. Cam cum se face la pesnii, dar în alt algoritm. În orice ţară civilizată trebuie să existe o corelaţie fie cu salariul mediu, fie cu productivitatea şi cu alţi indicatori”, a mai spus Iulian Dumitrescu.

Prim-vicepreşedintele PNL a enumerat alte două proiecte legislative cu care liberalii vor veni în această toamnă în Parlament: eliminarea ajutoarelor sociale pentru cei care refuză un loc de muncă şi modificarea Codului fiscal pentru reducerea TVA şi reducerea taxelor pe muncă.

Și preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus că liberalii vor veni cu iniţiative legislative pentru interzicerea traseismului politic parlamentar, introducerea votului electronic şi alegerea primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene în două tururi.

S-a demonstrat clar că sistemul de vot prin corespondenţă cu preînscriere restrânge dreptul de vot al cetăţenilor români care se află şi muncesc în alte ţări. Şi este vorba despre peste trei milioane de cetăţeni români care au trebuie să-şi poată exercita dreptul de vot şi cărora trebuie să li se ofere această capacitate efectivă”, a spus Orban.

Declarăm Guvernul Tudose inamicul public numărul unu al mediului de afaceri. Prioritatea noastră este să respingem în Parlament toate ordonanţele care au fost emise de Guvernul Tudose şi care au majorat fiscalitatea şi au atacat mediul de afaceri cu reglementări care vor afecta grav toate companiile din România”, a mai spus președintele PNL.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS