Prioritate la vacanță: Insula Lesbos din Grecia

Insula Lesbos este destinația din această săptămână, pe care o descoperim alături de Paralela 45.

Lesbos, denumită și Insula de Smarald este una din cele mai frumoase și mai autentice insule grecești. Verdele măslinilor și al pinilor contrastează cu albastrul azur al mării conferindu-i un peisaj paradisiac.

În capitala insulei Lesbos, Mitilini, pe lângă plajele cu nisip sau pietre, cu apă de culoarea turcoazului, în oraş se pot vizita o serie de edificii datând din Grecia Antică. Una dintre atracţii o reprezintă fortăreaţa Gateluzzi, unde în zilele noastre a fost amenajat un spaţiu care găzduieşte evenimente culturale.

Destinația este perfectă pentru cei care caută relaxare în natură și o oază de liniște cu 11 milioane de măslini şi peri, piersici sau nuci, acoperind aproape jumătate din insulă.

Aproape de Turcia, insula Lesbos mai pastrează înca numeroase vestigii, martore ale trecutului său. Pe insulă s-a născut Sappho, cea mai de seama poetă a antichității grecești, Lesbos fiind considerată diamantul neșlefuit al Insulelor Ciclade. Sappho – prima lesbiană celebră din istorie, precum şi personajul în jurul căruia s-a edificat conceptul de ”iubire safică” sau lesbianism, a atras prin povestea sa numeroși vizitatori pe insulă.

Imaginea caselor construite în trepte pe dealul din satul Molivos sau a plajelor de nisip din Petra și Anaxos sunt de neuitat.

Lesbos este faimoasă în întreaga Grecie și pentru calitatea uleiului de măsline și a băuturii Uzo.

La puțin peste 50 de kilometri de capitala insulei se află oraşul Sigri, faimos pentru Pădurea Pietrificată, unul dintre cele mai frumoase monumente geologice ale lumii. Pădurea Pietrificată cuprinde rămăşiţele unor copaci de sequoia pietrificaţi în urma unor erupţii vulcanice în urmă cu 15-20 de milioane de ani.

Prin înscrierea la concurs vă declarați de acord cu Regulamentul concursului ”Prioritate la Vacanță” organizat de Paralela 45 și Europa FM.