Prioritate la vacanță: Insula Kos

Insula Kos este destinația din această săptămână, pe care o descoperim alături de Paralela 45. Dacă vreți să înotați în golfuri cu apă cristalină sau să aplaudați la apusuri de soare care au devenit celebre în lume, insula Kos este alegerea perfectă pentru vacanță.

O combinație unică de munte și mare, Kos este un tărâm fără sfârșit cu peisaje remarcabile, hoteluri noi – foarte bune și o mulțime de activități care să vă țină ocupați în timpul vacanței.

Plajele sunt în toate formele și mărimile, de la plaje lungi cu nisip alb și fin, la plaje situate în golfuri ascunse. În interiorul insulei, satele cu căsuțe albe se revarsă pe dealuri printre pajiști cu flori sălbatice.

A treia ca mărime după Rodos și Karpathos, cu o lungime de aproximativ 40 de kilometri, insula Kos se află foarte aproape de granița cu Turcia. Kos este insula lui Hipocrate și că tot aici s-a născut Ptolomeu II al Egiptului. Așa se face că insula este înțesată de monumente și vestigii, pe care grecii știu să le conserve foarte bine.

Dacă mergeți în Kos, nu ratați o zi la Zia, localitate situată pe Muntele Dikeos, de unde puteți admira o panoramă superbă a insulei și în același timp puteți degusta minunatele bucate grecești la o tavernă.

Prin înscrierea la concurs vă declarați de acord cu Regulamentul concursului ”Prioritate la Vacanță” organizat de Paralela 45 și Europa FM.