Prințul Paul și prințesa Lia, executați silit

Cei doi au fost condamnați de o instanță britanică să îi remită o datorie de 1,8 milioane de lire sterline unui jurnalist din Regatul Unit.

Astăzi, reprezentanţii unui birou de executare silită au intrat în casa prinţului pentru a evalua bunurile care ar putea fi valorificate în vederea recuperării prejudiciului.

Jurnalistul britanic Marco Houston, editorul publicației Royalty Magazin, i-a dat în judecată pe Prințul Paul și Prințesa Lia. Englezul susținea că i-a împrumutat pe cei doi cu suma de 1,8 milioane de lire, pe care aceştia nu au mai înapoiat-o.

În iunie 2010, Înalta Curte de Justiţie – Divizia Queen’s Bench i-a dat dreptate jurnalistului și i-a obligat pe cei doi să-i plătească datoria lui Marco Houston. Instanțele din țară au recunoscut decizia Curții britanice și au încuviințat executarea acesteia pe teritoriul României.

De cealaltă parte, prințul Paul a susținut, într-un comunicat, că nu are cunoștință despre procesul de la Londra, unde nu ar fi fost citat.

El a mai afirmat că Marco Houston este cel care îi datorează peste 2 milioane de lire sterline, în baza unui contract de împrumut autentificat de un notar public din Londra.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS