Prințul Harry și ducesa Meghan au emis un avertisment legal contra paparazzilor

Prințul Harry și ducesa Meghan de Sussex, care încearcă să își construiască o nouă viață în Canada, departe de ochii indiscreţi ai presei britanice, au emis un avertisment legal contra paparazzilor, potrivit avocaților cuplului, informează CNN.

Prinţul Harry a ajuns, luni seară, pe aeroportul Victoria din Vancouver, de unde a mers, într-un SUV, să se alăture soției sale, Meghan, şi fiului lor, Archie. Momentul a fost înregistrat de Sky News şi îl înfăţişează pe Harry coborând din avion şi urcând în maşina care îl aştepta.

Cuplul va petrece cea mai mare parte a timpului în Canada, însă va avea în continuare o locuinţă lângă castelul Windsor, din Marea Britanie. Mutarea face parte din planul ducilor de Sussex de a duce o viaţă mai liniştită, departe de presa tabloidă care le-a afectat familia în trecut.

În acest sens, avocaţii celor doi au emis un avertisment legal presei din Marea Britanie, cu privire la fotografiile realizate de paparazzi, cu atât mai mult cu cât BBC şi Sky News au relatat că imaginile au fost făcute de „spioni” ascunşi în tufişuri. Anul trecut, prinţul Harry a acceptat „daune substanţiale” şi scuze din partea unei agenţii care a folosit un elicopter pentru a îi fotografia locuinţa, iar situaţia actuală probabil că ar putea fi rezolvată în acelaşi mod.

Relaţia lui Harry cu presa nu a fost una bună nici în trecut, când moartea mamei sale, prinţesa Diana, provocată de o cursă pentru a evita paparazzi, i-a marcat copilăria. Diana a murit în Paris, în urma unui accident de maşină, în timp ce era urmărită de fotografi.

Palatul Buckingham, reședința oficială a reginei Elizabeth a II-a, a declarat ieri că nu va face comentarii cu privire la viaţa privată a ducilor de Sussex, după ce oficialii au anunţat, sâmbătă, că Harry şi Meghan vor renunţa la finanţările publice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS