Prinţul Harry, despre moartea mamei lui, Prinţesa Diana

Prinţul Harry al Marii Britanii a vorbit într-un interviu recent despre trauma provocată de moartea mamei sale, Prinţesa Diana, potrivit AFP.com.

Cotidianul britanic The Telegraph a publicat luni un interviu în care Prințul Harry vorbește despre felul în care a încercat timp de foarte mulţi ani să uite ceea ce a simţit atunci când a aflat, la vârsta de 12 ani, că mama lui a murit într-un accident de automobil, pe 31 august 1997, la Paris.

”Felul meu de a face faţă acelei situaţii a fost să practic «politica struţului», să refuz să mă gândesc la mama, deoarece îmi spuneam că acest lucru nu ar putea să mă ajute cu nimic. Putea doar să mă facă şi mai trist, nu putea să o aducă pe mama înapoi”, a spus Prinţul Harry.

Abia la vârsta de 28 de ani Prinţul Harry a decis să apeleze la ajutor de specialitate şi să participe la şedinţe de consiliere psihologică. El spune că a fost încurajat în acest demers de fratele lui mai mare, Prinţul William, care i-a oferit ”un sprijin uriaş”.

”Timp de 20 de ani nu m-am gândit la acel lucru şi, apoi, m-am scufundat într-un haos total timp de doi ani… Nu înţelegeam ce se petrecea cu mine”, a recunoscut Prinţul Harry, în unul dintre rarele interviuri în care a acceptat să vorbească despre viaţa lui privată.

”Nu ştiu cum noi, membrii familiei regale, am reuşit să ne păstrăm sănătatea psihică. Nu am niciun secret, dar în mod sigur am fost foarte aproape de depresie, de mai multe ori”, a adăugat el.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS