Prințul Charles ar putea deveni Prinț de Transilvania

Potrivit presei tabloide din Regatul Unit, moștenitorului coroanei britanice, Prințul Charles, i s-ar fi propus să primească acest titlu onorific.

Invitația ar fi fost lansată de primarul orașului Alba Iulia, Mircea Hava.

Potrivit unor articole publicate de tabloidele Daily Star și Mirror, primarul Mircea Hava i-ar fi trimis o scrisoare moștenitorului Coroanei Regale britanice, în care l-a invitat să accepte titlul onorific de Prinț de Transilvania.

“Știm cât de mult iubiți Transilvania. A devenit a doua dumneavoastră casă și ați fost cel mai valoros ambasador al regiunii”, ar fi scris primarul român, care a adăugat: ”Pentru că iubiți Transilvania așa de mult, ne-am spus: Ce-ar fi dacă, în loc să fiți Prințul de Wales, ați deveni cunoscut drept Prințul de Wales ȘI al Transilvaniei?”.

Presa britanică amintește că Prințul Charles a descoperit că este descendentul lui Vlad Țepeș, domnitorul care a inspirat personajul Dracula creat de scriitorul Bram Stoker.

Prințul de Wales, care spune că este “vrăjit” de ținutul rural transilvănean și de natura din această zonă, deține două case de vacanță vechi de 400 de ani în această regiune.

Luna trecută, a venit într-o vizită oficială în țara noastră și a fost decorat de președintele Klaus Iohannis pentru promovarea României peste hotare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS