Prințul Charles a vizitat Parcul Național Văcărești – GALERIE FOTO

Prințul de Wales s-a întâlnit astăzi cu voluntari și studenți implicați în activitățile Asociației Parcul Național Văcărești, dar și cu un grup de copii.

Prințului de Wales i-au fost prezentați fotograful Helmut Igant, persoana care a avut ideea protejării “deltei dintre blocuri”, dar și alți membri fondatori ai asociației, care din 2012 au inițiat demersurile amenajării parcului natural.

Moștenitorul Coroanei Britanice i-a fost spusă povestea Deltei Văcărești și “proiectul megalomanic” al lui Nicolae Ceaușescu, care dorea să amenajeze un proiect hidrologic în acest loc.

Prințul de Wales a privit cu interes o expoziție care prezenta în paralel imagini din Delta Dunării și Delta Văcărești, surprinzând similitudinile dintre cele două locuri, cu fotografii realizate de Helmut Ignat.

Totodată, a urmărit imaginile expuse pe un panou tematic, despre amenințările cu care se confruntă “Mica insulă a Bucureștiului”: defrișările masive, debarasarea de gunoaie și moloz, incendiile.

Prințul de Wales a explorat întinderea de mlaștini și ecosistemul Parcului Văcărești, unde s-a întâlnit cu un grup de copii, cărora un herpetolog le prezenta un șarpe de casă inofensiv, “care mănâncă broaște, nu mănâncă copii”.

O fetiță i-a oferit Prințului Charles un buchețel de păpădii.

De asemenea, a făcut cunoștință și cu Gigu, un bărbat care trăiește de 20 de ani într-o baracă din Delta Văcărești, alături de familia sa, și care a fost angajat de către Asociație ca “ranger”.

El nu va putea rămâne pe terenul respectiv după ce vor fi implementate măsurile de amenajare a parcului natural, însă membrii asociației sunt preocupați de integrarea sa socială.

Pentru a marca vizita, Alteța Sa Regală a plantat un plop alb.FOTO: Grigore-POPESCU / AGERPRES

Alteța Sa Regală Prințul de Wales a inaugurat observatorul pentru păsări, prima facilitate disponibilă pentru vizitatorii parcului, și s-a întâlnit, de asemenea, cu câțiva membrii ai Organizației Naționale Cercetașii României, voluntari implicați în activitățile asociației.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS