Prințul Charles a vizitat o biserică monument istoric din Teiuș

O biserică greco-catolică din orașul Teiuș, ctitorită de strămoși ai familiei regale britanice, a fost vizitată sâmbătă de Prințul Charles. În cadrul vizitei private în România, moștenitorul coroanei britanice s-a oprit și în județul Alba, după o săptămână plină.

 

Prinţul Charles a fost aşteptat în faţa bisericii din Teiuș, declarată monument istoric, cu pâine şi sare. Tineri îmbrăcaţi în port popular, oficialități locale și zeci de localnici au venit să-l vadă pe oaspetele de seamă care a poposit în Teiuș.

Apoi, Prințul a vizitat interiorul lăcașului de cult, unde i s-a făcut ghidaj de specialitate. Biserica greco-catolică din Teiuş, cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, a fost ctitorită în a doua jumătate a secolului al 16-lea.

Prinţul Charles se află în România de la începutul săptămânii. Luni, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. Apoi, a mers în satul Viscri, unde s-a întâlnit cu fermierii din zonă. De asemenea, prințul de Wales a vizitat trei biserici medievale din judeţul Braşov: Drăuşeni, Homorod şi Mercheasa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS