Prinţul Carl Philip al Suediei a devenit tată pentru prima dată

Prinţul Carl Philip al Suediei a devenit tată pentru prima dată, marţi seară, după ce soţia lui, prinţesa Sofia, a născut un băieţel, informează site-ul lalibre.be.

Prinţesa Sofia a Suediei, soţia prinţului Carl Philip, care ocupă locul al patrulea în ordinea de succesiune la tronul Suediei , a născut marţi seară, într-un spital din Stockholm, primul copil al cuplului.

”Prinţesa Sofia a născut un copil sănătos, pe 19 aprilie, la ora locală 18.25, la spitalul din Danderyd” (un cartier din capitala suedeză, n.r.), a anunţat casa regală a Suediei într-un comunicat de presă.

Atât mama, cât şi bebeluşul au o stare de sănătate foarte bună, potrivit aceluiaşi comunicat.

Prinţul Carl Philip a precizat apoi, într-o conferinţă de presă, că bebeluşul a avut la naştere o greutate de 3,6 kilograme şi o lungime de 49 de centimetri.

Carl Philip, duce de Varmland, în vârstă de 36 de ani, este al doilea copil al regelui Carl XVI Gustaf şi al reginei Silvia. El ocupă locul al patrulea în ordinea de succesiune la tronul suedez, după sora lui mai mare, prinţesa moştenitoare Victoria, şi cei doi copii ai acesteia.

Prinţul Carl Philip şi Sofia Hellqvist, în vârstă de 31 de ani, s-au căsătorit pe 13 iunie 2015. Trecutul prinţesei Sofia, care a lucrat ca fotomodel pentru reviste pentru adulţi şi a participat la emisiuni TV de tip reality-show, dar care se bucură de o cotă de popularitate stabilă în rândul suedezilor, nu a generat controverse majore. Ea conduce, de asemenea, un ONG care ajută copiii defavorizaţi din Africa de Sud, pe care l-a înfiinţat în 2010, după ce a lucrat ca voluntar în mai multe ţări africane.

Sursă: News.ro