Printre pelerinii la Sf. Parascheva se află și mulți copii. Pentru ce se roagă?

Printre miile de pelerini veniți la Iași, la Hramul Cuvioaseisfinte Parascheva, se află și copii.

Ei stau alături de părinți sau de bunici și câte trei ore la rând.

Dar, pentru ce se roagă un copil?

Mulți dintre ei vor o minune de la Sfânta Parascheva : să-i ajute la școala sau să îi facă mai deștepți.

Corespondent Europa FM, Violeta Cincu a stat la rând împreună cu copiii și i-a întrebat pentru ce se roagă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 25.000 de persoane au participat, joi seară, la Iaşi, la pelerinajul intitulat ”Calea Sfinţilor”, moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva fiind purtate de preoţi pe străzile din centrul municipiului.

Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi cele ale Sfintei Întâi Muceniţe şi Întocmai cu Apostolii Tecla au fost scoase din curtea Catedralei Mitropolitane, joi seară, apoi au fost purtate pe umeri, de către preoţi, pe străzile din centrul oraşului.

La procesiune au luat parte zeci de preoţi, dar şi militari cu făclii, iar potrivit autorităţilor, la eveniment au participat aproximativ 25.000 de persoane.

Sfintele moaşte au fost purtate pe străzi, iar circulaţia rutieră prin centrul oraşului a fost întreruptă timp de oră. Ulterior, sfintele moaşte au fost aşezate din nou în baldachinul amenajat în curtea catedralei.

Potrivit estimărilor organizatorilor, la rândul format pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane aşteaptă 7.000 de oameni.

În primele trei zile de pelerinaj aproximativ 60.000 de persoane s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, timpul de aşteptare la rând depăşind cinci ore.

Foto: Violeta Cincu

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS