Principesa Moştenitoare Margareta va asista la spectacolul de teatru ”Suflet românesc”

Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei, va asista vineri, 25 martie, de la ora 19.00, cu ocazia zilei sale de naştere, la spectacolul de teatru „Suflet românesc” al Teatrului de Comedie, scrie News.ro.

Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, alături de Principesa Maria, vor viziona spectacolul, împreună cu un număr de invitaţi ai Familiei Regale, din ţară şi din străinătate.

Spectacolul de pantomimă şi dans „Suflet românesc”, cu scenariul şi regia semnate Dan Puric, este povestea ieşirii din comunism a poporului român, a încercării sale de acomodare la sistemul occidental, cu „preţul unor umilinţe şi al unor suferinţe majore, în absenţa unei adevărate înţelegeri din partea Occidentului”, se arată în anunţul instituţiei de teatru.

Principesa Margareta reprezintă cea de-a cincea generaţie a familiei regale din România şi este a 82-a pe linia succesorală a tronului britanic.

Primul copil al Regelui Mihai şi al Reginei Ana a României, Margareta s-a născut la Lausanne, pe 26 martie 1949, la doi ani după ce Regele Mihai a fost obligat să abdice şi să ia calea exilului.

A primit numele bunicii materne, Margareta a Danemarcei. A fost botezată în credinţa ortodoxă de către Prinţul Filip, Duce de Edinburgh, într-o ceremonie care a avut loc în biserica din Lausanne, unde, de altfel, Margareta se va căsători, 47 de ani mai târziu.viewscnt

Foto: Facebook/Casa Regală a României