Principesa Margareta va dona copiilor din judeţul Constanţa peste 1.000 de cărţi

Principesa Moştenitoare Margareta va dona copiilor din judeţul Constanţa peste 1.000 de cărți, în cadrul programului naţional de lectură „Cărţile copilăriei”, potrivit unui comunciat al secretariatului regal.

Evenimentele au loc duminică, la Căminul Cultural din comuna Albeşti, şi luni, la Colegiul Naţional de Artă „Regina Maria” din Constanţa, începând cu ora 11:30.

În cadrul evenimentului, alături de Principesa Moştenitoare, va fi și Principele Radu.

De asemenea, copiii vor primi volumul „Margareta a României. O principesă în serviciul Ţării regăsite”, scris de Adrian Cioroianu şi ilustrat de Yanna Zosmer.

Cartea arată că nu toate familiile regale sunt la fel şi că destinul Principesei Margareta nu seamănă cu viaţa de basm a altor prinţi şi prinţese, întrucât, în anul naşterii sale, Regele Mihai şi Regina Ana trăiau în exil.

Colecţia „Regii şi Reginele noastre”, proiect iniţiat de Curtea Veche Publishing, prezintă pe înţelesul copiilor şi tinerilor destinele regilor şi reginelor României într-o colecţie frumos ilustrată.

În cadrul colecţiei au mai apărut volumele „Carol I. Primul şi cel mai mare Rege al românilor”, de Adrian Cioroianu şi Andrei Radu, cu ilustraţii de Alexandra Măzgăreanu, „Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria”, de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina, cu ilustraţii de Mihai Alexandru Mihail şi „Mihai I al României. Un rege cu onoare, loialitate şi credinţă”, de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina, cu ilustraţii de Răzvan Dumitru.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS