Principesa Margareta si principele Radu si-au inceput vizita in Republica Moldova

Reprezentanții Casei Regale nu au fost bine primiți de comuniștii din Chișinău, care nu sunt de acord cu această vizită.

Principesa Margareta și principele Radu vor rămâne în Republica Moldova, până joi, timp în care vor avea un program extrem de încărcat.

Reprezentanții Casei Regale nu au fost însă bine primiți de comuniștii din Chișinău, care nu sunt de acord cu această vizită.

Principesa Margareta și Principele Radu au mers să depună o coroană de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare din Chișinău. Potrivit Publika TV, un grup de simpatizanți comuniști, îmbrăcați în haine închise la culoare au scandat lozinci împotriva reprezentanților Casei Regale.

La sosirea în Chișinău, atât Principesa, cât și Principele Radu au spus că se simt ca acasă.

Cei doi nu au adus în discuție unirea României cu Republica Moldova, așa cum se temeau comuniștii dar au vorbit despre calea europeană pe care trebuie să o urmeze autoritățile de la Chișinău.

Până joi, când se va încheia această vizită istorică în Republica Moldova, cea mai mare după cel de-al doilea război mondial, reprezentanții Casei Regale au un program încărcat. Altețele lor regale au programate întâlniri cu premierul Iurie Leancă și cu președintele Republicii Moldova, Nicoale Timofti, vizitează universități și licee din Chișinău, dar și orașul Bălți, unde trăiesc simpatizanți ai Federației Ruse sau localitatea Regina Maria. Mâine seară, are loc un dineu oferit de reprezentanții Parlamentului de la Chișinău, iar în ultima zi de vizită, principesa Margareta și principele Radu vor discuta cu mitropolitul Moldovei, Vladimir, cu reprezentanți ai ONG-urilor și ai Uniunii Scriitorilor.