Principala calitate a României

Pornind de la o hartă publicată de site-ul american de travel thrillist.com, care a încearcat să-şi ajute cititorii americani să înţeleagă mai bine Europa prin intermediul calităţilor cu care se laudă fiecare ţară, Vlad Petreanu şi George Zafiu au pornit, miercuri, în Deşteptarea, în căutarea principalei calităţi a României.

Site-ul thrillist.com a publicat o hartă a Europei pe care fiecare ţară este trecută cu principala calitate, aşa cum au descoperit-o redactorii americani în statisticile oficiale.

‘Selecţia e destul de ciudată, dar e pentru americani, deci să fim îngăduitori’, au glumit George Zafiu şi Vlad Petreanu.

O selecţie a calităţilor, prezentată în Deşteptarea, arată aşa:

Portugalia: cea mai mare producţie de dopuri de plută.

Franţa: cei mai puţini obezi.

Germania: cei mai fericiţi angajaţi.

Cehia: cei mai mulţi şi mai buni băutori de bere.

Olanda: cele mai multe persoane care s-au lăsat de fumat.

Irlanda: cele mai puţine divorţuri.

România: cel mai mic consum de cocaină.

‘Pe bune? Asta e principala caracteristică a României pe care ar trebui s-o afle americanii despre noi?’, s-au întrebat Vlad Petreanu şi George Zafiu în Deşteptarea de miercuri.

Am vrut să aflăm şi de la prietenii Europa FM de pe Facebook care cred că ar fi principala calitate a românilor în raport cu ceilalţi europeni, iar răspunsurile primite le puteţi citi cu un click aici!