Prin vocea avocatului său, Trump susţine că nu i-a cerut loialitate fostului director FBI

Donald Trump nu i-a cerut vreodată loialitate lui James Comey, a susţinut avocatul personal al preşedintelui SUA, la finalul audierii fostului director al FBI în faţa Congresului de la Washington.

Marc Kasowitz consideră că mărturia îi este favorabilă clientului său. Locatarul Casei Albe este bănuit de presiuni exercitate pentru clasarea unei anchete ce îl viza pe fostul său consilier pe probleme de securitate naţională Michael Flynn. Generalul a demisionat după ce s-a descoperit că a minţit despre discuţiile avute cu ambasadorul Rusiei la Washington.

În schimb, avocatul lui Donald Trump reclamă scurgerea neautorizată către presă a însemnărilor lui James Comey despre întâlnirile avute cu liderul de la Casa Albă, după instalarea acestuia.

Fostul director al FBI a recunoscut că, după demiterea sa neaşteptată, a furnizat – printr-un apropiat de-al său, informaţii jurnaliştilor despre relaţia profesională cu Donald Trump pentru a genera o anchetă independentă asupra ingerinţelor Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS