Primul urs polar născut la tropice a fost eutanasiat

Inuka, primul urs polar născut la tropice, a fost eutanasiat din cauza deteriorării rapide a stării sale de sănătate.

Ursul trăia în  grădina zoologică din Singapore și era una dintre mascote. Inuka avea 27 de ani, o vârstă înaintată pentru un urs polar, echivalentă cu circa 70 de ani pentru un om.

S-a născut la 26 decembrie 1990, chiar la Singapore. Fiind primul urs polar născut la tropice, a devenit una dintre atracţiile majore pentru vizitatorii grădinii zoologice din arhipelagul din Asia de Sud-Est.

Fiind destul de în vârstă pentru un urs, animalul suferea de multe afecțiuni, inclusiv de artrită. Medicii au stabilit că starea sa de sănătate s-a deteriorat semnificativ în ultima vreme și că soluția pentru ca animalul să sufere cât mai puțin este eutanasierea.

Responsabilii grădinii zoologice din Singapore, îndurerați de moartea Inukăi, au declarat că nu vor mai găzdui alți urși polari.

Urşii polari trăiesc în zonele cu climă rece, cum ar fi Groenlanda, Canada sau Rusia, spre deosebire de Singapore, un arhipelag aproape de Ecuator, unde cele mai scăzute temperaturi coboară rareori sub 25 de grade Celsius.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS