Primul transplant de cord realizat la Targu Mures

Beneficiarul este un bărbat de 32 de ani, aflat pe lista de aşteptare de un an şi jumătate.

Operația a durat șapte ore și a decurs bine. Beneficiarul este un bărbat de 32 de ani, aflat pe lista de aşteptare de un an şi jumătate.

Doctorul Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului Inimii a precizat că medicii mureşeni au prelevat inima unui tânăr din Baia Mare care se afla în moarte cerebrală.

Între timp, s-a găsit un pacient compatibil: un bărbat de 32 de ani din Dâmboviţa, care se afla pe lista de aşteptare a institutului de un an şi jumătate. Tânărul cu insuficienţă cardiacă avansată a fost adus cu ambulanţa la spitalul din Târgu Mureș.

În zorii zilei de duminică, la institut a ajuns și inima prelevată. Intervenţia a durat şapte ore şi a avut succes. Pacientul este internat la Terapie Intensivă şi are o stare generală bună, iar medicii sunt optimiști.

Acesta este primul transplant realizat la Târgu Mureș, după ce mai bine de doi ani activitatea de la Institutul Inimii a fost întreruptă. În prezent, la unitatea medicală, sunt aproximativ 100 de pacienţi pe lista de aşteptare, din care 26 au nevoie imediat de un transplant.