Primul smartwatch cu music player, lansat în weekend la Berlin

Weekendul acesta Berlinul a fost capitala tehnologiei. Acolo s-a desfășurat unul dintre cele mai importante târguri din domeniul tehnologiei.
Pe lângă smartphone-uri, tablete și televizoare lansate weekendul acesta la Berlin de marile companii din domeniu, trebuie să vorbim și despre producătorii mai mici care lansează și ei gadget-uri interesante.
Un gadget care ne-a atras atenția vine de la compania olandeză TOMTOM și este un ceas inteligent. Ce e special la el? Este cam primul smartwatch care, pe lângă opțiunile obișnuite, este echipat și cu un music player. Adică cel care-l folosește, poate asculta muzică fără a avea nevoie de smartphone-ul din buzunar.
Se numește Tom-Tom Spark și are 4 GB memorie, ceea ce înseamnă că utilizatorul se poate bucura de aproximativ 500 de melodii atunci când aleargă sau pur si simplu merge pe stradă. În plus, ceasul se conectează la o pereche de căști wireless.
Pe lângă asta face cam ce trebuie să facă orice ceas inteligent: îți măsoară întreaga activitate, pulsul, mișcările și dacă-l porți și după miezul nopții îți analizează și calitatea somnului.
Este disponibil în mai multe culori și are două mărimi pentru curea.
Va costa în jur de 300 de dolari și este deja disponibil pentru precomandă.