Primul muzeu subacvatic de sculptură din Europa – GALERIE FOTO

Insula Lanzarote, din Arhipelagul Insulelor Canare, se pregăteşte de inaugurarea primului muzeu subacvatic de sculptură din Europa.

Muzeul Atlantic a fost proiectat de artistul britanic Jason deCaire Taylor la o adâncime de aproximativ 15 metri în ocean şi conţine statuete sculptate de el, întruchipând refugiaţi sau turişti care, prinşi în mrejele oceanului, devin, treptat, parte din acesta, precizează publicaţia The Guardian.

muzeul Atlantic (5)

Unul dintre obiectivele inaugurării unui astfel de muzeu este acela a scoate în evidenţă relaţia dintre om şi natură, relevând în maniera unică fundul oceanului, aşa cum nu a mai fost prezentat până acum în Europa.
Printre operele expuse în Muzeul Atlantic se găseşte “The Raft of Lampedusa”, sculptură inspirată din tabloul “The Raft of Medusa”, al lui Géricault.

muzeul Atlantic (2)

O statuetă reprezentând un om acoperit de cactuşi a fost creată pentru a aduce un omagiu florei şi faunei din Insulele Canare.

muzeul Atlantic (3)
Rubicon, o altă atracţie a muzeului, este reprezentată de un grup de figurine care pare că se află în mers, în timp ce se uită la telefoanele mobile, fără a fi atenţi la ceea ce se află în jurul lor. Această operă se doreşte a trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte schimbările climatice din întreaga lume.

muzeul Atlantic (4)

Jason deCaire Taylor este sculptor şi fotograf, proiectând alte două astfel de muzee, unul în, Mexic şi unul în Grenada, în Marea Caraibelor, acesta din urmă fiind  listat de National Geographic drept una dintre cele 25 de minuni ale lumii.

Jason deCaire Taylor
Se estimează că întregul cost al Muzeului Acvatic din Canare va ajunge la aproximativ 700.000 de euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS