Confidenţialitate

Primul mesaj al regelui Charles al III-lea după diagnosticul de cancer

Primul mesaj al regelui Charles al III-lea după diagnosticul de cancer.

Monarhul britanic a adresat sâmbătă “cele mai sincere mulţumiri” persoanelor care i-au transmis mesaje de susţinere, transmite agenția France Presse.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Aş dori să îmi exprim cele mai sincere mulţumiri pentru numeroasele mesaje de sprijin şi urări de bine pe care le-am primit în ultimele zile”, a scris Charles al III-lea. “După cum ştiu toţi cei afectaţi de un cancer, gânduri binevoitoare ca acestea oferă cel mai mare confort şi cea mai mare încurajare”, a adăugat suveranul în vârstă de 75 de ani.

Comunicatul de presă a fost publicat pe site-ul familiei regale britanice şi pe contul X (fosta platformă Twitter).

“Este, de asemenea, încurajator să aflu cum împărtăşirea diagnosticului meu a contribuit la creşterea gradului de conştientizare şi la punerea în evidenţă a activităţii tuturor organizaţiilor care sprijină pacienţii cu cancer şi familiile acestora, în Marea Britanie şi în restul lumii”.

La mai puţin de un an și jumătate de la urcarea pe tron, regele Charles al III-lea a început tratamentul pentru o formă de cancer care nu a fost precizată. Se ştie doar că boala a fost depistată în timpul unei operaţii recente la prostată, dar că nu este vorba de cancer de prostată.

Deşi va continua să îşi îndeplinească o parte dintre atribuțiile administrative, monarhul britanic va lipsi din viaţa publică pe o perioadă nedeterminată.

Foto: shutterstock