Primul lot al autostrazii Nadlac-Arad este asfaltat pana la granita cu Ungaria (AUDIO)

Lucrările au fost reluate în această primavară. CNADNR a organizat o nouă licitaţie pentru acest tronson, după ce reziliase contractul cu firma Romstrade, care câştigase iniţial lucrarea.

Muncitorii au ajuns cu asfaltul lotului 1 al autostrăzii Nădlac-Arad, pe tronsonul Nădlac-Pecica până la frontiera cu Ungaria. Ceea ce înseamnă că aproape toţi cei 22,3 kilometri ai tronsonului sunt asfaltaţi, cu mici întreruperi pentru pasajele şi podeţele care nu au fost realizate încă.

În paralel, muncitorii lucrează şi la turnarea altor straturi de asfalt și într-o lună se va turna stratul de uzură. Cu toate că are termen contractual până în ianuarie anul viitor, constructorul promite că va termina lotul 1 al autostrăzii până în decembrie acest an. Aceasta nu înseamnă însă că şoferii vor putea şi circula pe noua autostradă, pentru că tronsonul nu are legăturile făcute cu Ungaria şi DN7.

Conform unor informaţii, maghiarii nu vor termina autostrada până în decembrie, ci anul viitor, iar pentru legătura cu DN7 e nevoie ca firma care va câştiga licitaţia din 25 august pentru lotul 2 al autostrăzii, pe tronsonul Pecica-Arad, să înceapă lucrările cu un drum de 8 km care să ajungă în DN7.

Autostrada Nădlac-Arad va lega România de autostrăzile din vestul Europei.