Confidenţialitate

Primul discurs susținut de Joe Biden după ce a fost anunțat drept următorul președinte al Statelor Unite | VIDEO

Joe Biden devine al 46-lea președinte american după ce a ieșit câștigător în statul Pennsylvania. Voturile de acolo i-au asigurat cele 270 de voturi din Colegiul Electoral Federal.

Democratul le-a promis americanilor că va fi un președinte al tuturor, indiferent de culoarea politică.

„Imi iau angajamentul de a fi un președinte care va căuta să unifice, nu să dividă, care nu vede state roșii și state albastre, ci state unite. Am căutat această funcție pentru a reconstrui coloana vertebrală a Americii, clasa de mijloc și pentru ca America să fie, din nou, respectată în lume. Pentru toți cei care au votat pentru președintele Trump, vă înțeleg dezamăgirea din această seară, și eu am pierdut de două ori, dar acum să ne dăm unii altora o șansă. Este momentul să renunțăm la retorica dură, să coborâm temperatura, să ne vedem unii pe alții, să ne ascultăm unii pe alții și, ca să progresăm, trebuie să nu ne mai tratăm oponenții ca pe niște inamici. Nu ne sunt dușmani, sunt americani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De partea cealaltă, Donald Trump nu acceptă rezultatul votului. Spune că el a câștigat scrutinul prezidențial și denunță nereguli electorale.