Primul dintre cele două noi avioane cumpărate de TAROM intră oficial în flota companiei

Primul dintre cele două noi avioane cumpărate de TAROM intră oficial în flota companiei aeriene naționale. Este un Boeing 737-800 NG, care a fost botezat „Sarmizegetusa”. A doua aeronavă va fi livrată până la sfârșitul lunii mai.

Avioanele Boeing, cu o configurație de 189 de locuri, vor înlocui cele două aparate Airbus A310, cumpărate în 1992 – care au fost retrase în toamna anului trecut. Din această cauză, compania a fost nevoită să renunţe la anumite rute, pe care nu mai avea cu ce să le opereze.

Cele două aeronave noi sunt cumpărate în leasing operaţional pe o perioadă de zece ani.

În prezent, flota companiei naționale numără 21 de aeronave. Tarom a pierdut anul trecut poziţia a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depăşită de Blue Air. Liderul pieţei, din punct de vedere al numărului de pasageri transportaţi, este Wizz Air.

La începutul acestui an, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, anunța că – din fondul suveran naţional de 10 miliarde de euro, care va fi creat de Guvern în acest an – va fi finanţată achiziţia a 30 de avioane noi pentru Tarom în următorii ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS