Primul deces provocat de virusul West Nile, la Iași

Victima – un bărbatul de 67 de ani – a murit duminică la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Un alt bolnav cu un diagnostic confirmat se află în stare gravă la terapie Intensivă.

În total la Iași sunt șapte cazuri cu pacienti infectati cu virusul West Nille – transmite corespondenta Europa FM, Violeta Cincu.

Bărbatul a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase în urmă cu mai bine de o săptămână.

Locuiește în comuna Probota din județul Iași. Medicii nu i-au putut salva viața. Infecția cu virusul Eest Nille i-a fost fatală.

Alți șapte ieșeni, tot din județul Iași sunt internați la Infecțioase cu diagnosticil confirmat. Alte cazuri așteaptă confirmarea infecției cu virusul west nille.

Medicii atrag atenția locuitorilor din zona Pritului și a Siretului să fie atenți sa foloseasca plase de protectie si solutii anti tintari. Doctorii au facut apel si la autoritătile locale sa ia masuri de dezinsectie

Bărbatul în vârstă de 67 de ani, din comuna Probota, care era internat la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva Iaşi de mai multe zile și care a fost diagnosticat cu cumplitul virus West Nile a decedat.

Conform medicilor, starea acestuia s-a agravat el fiind internat de la început la Terapie Intensivă cu simptome specifice meningitei. Același virus fost contactat și de un bărbat de 70 de ani din Pașcani, și el internat la Terapie Intensivă.

De la început, starea celor doi pacienți nu s-a arătat a fi foarte favorabilă, dată fiind și vârsta înaintată a acestora, dar și din cauză că sufereau și de alte boli.

Precizăm faptul că, la Spitalul de Boli Infecțioase, au mai fost confirmate, în această săptămâna, alte trei cazuri de pacienți cu virusul West Nile.

Astfel, la nivelul județului Iași s-a ajuns la un număr de șapte cazuri. Medicii anunță că cele trei cazuri noi sunt din mediul rural și au vârste de peste 50 de ani.

Din fericire starea lor de sănătate nu prezintă complicații grave.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS