Confidenţialitate

Primul cod roșu de caniculă din acest an, emis de meteorologi | AUDIO

A fost emis primul cod roșu de caniculă de anul acesta.

Atenționarea Meteo este valabilă joi și vineri, 24 și 25 iunie,  și vizează județele din Vestul țării, unde vor fi la umbră și 39-41 de grade Celsius. În timpul nopții, vor fi minime de 20-25 de grade.

Meteorologul Robert Manta:

”Începând de astăzi intră în vigoare un cod roșu pentru zona de Vest a țării, în special județele Caraș, Arad, Satu Mare, Bihor, Maramureș, Sălaj, astfel că și aici căldura se intensifică, vor fi temperaturi maxime, mâine și poimâine, cuprinse între 39 și 41 de grade, iar nopțile vor fi tropicale, adică temperaturile nu vor scădea sub 20 de grade, ba chiar vor fi temperaturi minime de 23-24 de grade.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dar temperaturile sunt deja foarte ridicate.  Este în vigoare o atenționare cod portocaliu valabilă miercuri, joi și vineri, în Oltenia și mare parte din Transilvania, cu temperaturi maxime ce pot ajunge la 37-39 de grade la umbră.

”Este un cod portocaliu în zona aferentă acestui cod roșu, astfel partea de vest a Transilvaniei și Oltenia va fi sub cod portocaliu, aici temperaturi de 36-39 de grade joi și vineri și 35-37 de grade în Transilvania”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Nu scăpăm de ploi: o atenționare Cod Galben de furtuni și ploi torențiale vizează zonele montane, Dobrogea și Moldova. Vijelii pot fi și în Oltenia, Muntenia și Transilvania.

”În timpul după-amiezelor, instabilitatea atmosferică se va accentua, în special în zonele montane și mai puțin în restul țării, unde așteptăm furtuni destul de puternice dar pe intervale scurte de timp și pe suprafețe destul de mici față de ce s-a întâmplat săptămâna trecută”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.