Confidenţialitate

Primul centru de vaccinare ”drive-thru” va fi la Deva | AUDIO

Primul centru de vaccinare de tip ”drive thru” se va deschide la Deva, în acest sfârșit de săptămână. Acesta va fi deschis între orele 10.00 și 19.00 și va funcționa în parcarea unui centru comercial. Persoanele care vor veni acolo nu vor avea nevoie de programare. Doritorii să se vaccineze pot veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun gen taxi sau alte tipuri similare de transport.
În zona de triaj este nevoie ca persoanele să prezinte un document de identitate și este recomandat să dețină și chestionarul de triaj și pe cel de consimțământ completate. Acestea pot fi descărcate de pe internet, dar vor fi completate și la fața locului.
Vaccinarea se efectuează fără ca persoana să coboare din autoturism, iar apoi se face înscrierea în Registrul electronic naţional al vaccinărilor.
Tipul de vaccin folosit este „Pfizer BionTech”, organizatorii fiind pregătiți pentru vaccinarea a peste 500 persoane zilnic.
În județul Hunedoara sunt funcționale 15 centre fixe de vaccinare, dar săptămânal au fost organizate centre mobile în mediul rural.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Monalise Hihn