Confidenţialitate

Primul centru de colectare din sistemul RetuRO Garanție-Returnare, inaugurat la Cluj. Marcel Ciolacu: Va fi al doilea cel mai mare astfel de sistem din Europa | AUDIO

La Cluj a fost inaugurat primul centru de colectare al sistemului RetuRO Garanție-Returnare, proiectul prin care țara noastră își dorește să impulsioneze piața de reciclare și care va începe oficial pe 30 noiembrie. Va fi al doilea sistem de garanție-returnare ca mărime din Europa, după Germania, spune premierul Marcel Ciolacu.

„Începând cu 30 noiembrie, cetățenii României se vor alătura celor peste 350 de milioane de cetățeni din toată lumea care locuiesc într-o țară în care există un sistem de Garanție – Returnare. SGR din România va fi al doilea cel mai mare astfel de sistem din Europa, după Germania, din perspectiva numărului de ambalaje procesate”, a spus luni Marcel Ciolacu la evenimentul de inaugurare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim: prin sistemul RetuRO, oamenii vor plăti o garanție de 50 de bani pentru fiecare PET sau ambalaj reciclabil cumpărat. Apoi vor primi garanția când vor înapoia ambalajele la punctele de returnare organizate de comercianți.

Vor putea fi returnate doar produsele care vor fi marcate cu un logo specific. Acestea vor înlocui treptat la raft ambalajele din prezent.

Sursa foto: Facebook / Returo SGR

Citește și: Criza climatică: Oamenii de știință avertizează că bugetul emisiilor de carbon este „minuscul”