Prima suspiciune de infectare cu noua tulpină COVID-19 în România

Noua tulpină a Covid-19 din Marea Britanie ar fi ajuns și în România. O persoană suspectă a fost internată la Institutul Matei Balș.

Nu există încă o certitudine în acest caz, iar rezultatele analizelor detaliate vor fi gata în câteva zile – a declarat pentru Europa FM medicul infecţionist, Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balş.

„În acest moment vorbim de o suspiciune. Să facem diferenţa între suspiciune şi confirmare. Avem nevoie de teste de secvenţiere, care se vor face în zilele următoare, ca să ne lămurim dacă, într-adevăr, vorbim de noua tulpină. E clar că tulpina nouă va ajunge şi în România, prin cazurile de import, aşa cum s-a întâmplat cu toate variantele noi de virus, care ajung dintr-un loc în altul. Dar, deocamdată, nu putem vorbi de o certitudine în acest sens. Suspiciunea e clară. Confirmarea vine, însă, prin teste.

Dar faptul că a venit din Marea Britanie, în condiţiile în care există nişte filtre clare, în ultimul timp, sigur că ridică suspiciune. Dar acest lucru îl vom şti în câteva zile”- a declarat medicul Adrian Marinescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS