Confidenţialitate

Primul caz de fraudă cu fonduri din PNRR | AUDIO

Primul caz de fraudă cu fonduri PNRR. DNA a sesizat Tribunalul Constanţa într-un dosar în care este implicat patronul unei firme de proiectare, acuzat că a depus documente false pentru a câştiga un contract privind construirea unui spital din Constanţa. Patronul și-a recunoscut vinovăția în fața procurorilor anticorupție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorii DNA au depus la Tribunalul Constanţa acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu omul de afaceri Victor Alexandru Ciobotaru, asociat majoritar la Atlas Consulting&Proiect SRL. Anul trecut, firma acestuia a câştigat contractul pentru construirea şi dotarea Spitalului Municipal Policlinic din Constanţa, finanţat prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

La scurt timp, Primăria Constanţa i-a achitat omului de afaceri o primă factură în valoare de 1,7 milioane de lei.
Ulterior, au aparut probleme, iar angajaţii Primăriei au formulat plângere penală. Victor Alexandru Ciobotaru a platit o parte din prejudiciul cauzat, şi-a recunoscut vinovăţia în faţa anchetatorilor şi a acceptat să primească o condamnare de un an şi opt luni închisoare, cu suspendare, termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea unor drepturi.

Acordul mai trebuie să fie aprobat de un judecător de la Tribunalul Constanţa.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Medic ginecolog din București, audiat în urma unei acuzații oficiale de tentativă de omor calificat | AUDIO