Primul Campionat European din istoria padbolului va avea loc la Constanța

Asociația Română de Padbol și Asociația Terra Semper Fidelis  Perspectiva pentru Viitor  își unesc  forțele pentru organizarea  primului  Campionat  European din  istoria padbolului, sportul exotic lansat la noi în țară  în urmă cu doar 2 ani.

Cei mai buni padboliști din țarile europene, membre ale Federației Internaționale de Padbol, precum Spania ,Portugalia, Franța, Belgia, Italia, Germania și  Suedia vor lua parte la competiție în perioada 14-17 septembrie

Campionii  mondiali 2014-2016 și echipa care ne-a eliminat din sferturi în Uruguay (Mondial 2016) se  vor lupta să rămână în vârful  clasamentului  mondial.

„Prin acest eveniment ne dorim să arătăm tuturor iubitorilor sportului, frumusețea și spectaculozitatea padbolul, precum și bucuria pe care acesta o poate aduce fiecarei comunități, mai mici sau mai mari, din România. Euro 2017 este o competiție în premiera pentru padbol , iar pentru noi, ca tânăra asociație, este prima competiție internaționala pe care o găzduim.

Din punct de vedere organizatoric, avem încredere că vom fi la înălțime, prim prisma parteneriatului  încheiat, si suntem siguri că padbolul merită votului de încredere acordat de Consiliul Județean Constanța si de Directia Județeana Pentru Sport și Tineret”, spune Elisabeta Gherghisan, presedinte Asociatia Română de Padbol.

Mix între fotbal, tenis si squash, jucat într-o „cușcă de sticla”, padbolul va aduce publicului constantean  un alt fel de show.

Meciurile vor fi transmise live, putând fi vazute atât in România, cât și în toate celelalte țări în care padbolul a devenit un sport apreciat.

„În ultimii ani am câștigat o mare experiență în organizarea de evenimente sportive, stau dovadă competițiile periodice de streetball,  care sunt așteptate, de fiecare dată, cu nerabdare de către sportivii și publicul constantean. Ne încântă parteneriatul cu Asociația Română de Padbol, consideram padbolul  un sport spectaculos, care va exploda în toata țara. Ne dorim să facem din Euro 2017 un eveniment remarcabil, primul dintr-o lunga serie a evenimentelor realizate pe plan local în parteneriat cu Asociația Română de Padbol”- Andrei Talpeș, președinte Asociația Terra Semper Fidelis  Perspectiva pentru Viitor.

Primul Campionat European de Padbol este finanțat de Consiliului Județean Constanța și se bucură de sprijinul Primăriei Constanța şi al Direcției Județene Pentru Sport și Tineret.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS