Primul avion care transporta ramasite ale victimelor catastrofei aviatice din Ucraina a ajuns la Eindhoven, in Olanda (AUDIO)

Înainte ca aparatul de zbor în care se aflau sicriele să decoleze din Harkov s-a organizat o scurtă ceremonie solemnă.

Olanda este țara cel mai greu afectată: aproape 200 de cetățeni olandezi se aflau la bordul aparatului prăbușit în estul Ucrainei, într-o regiune controlată de combatanții rusofoni.

Înainte ca avionul în care se aflau sicriele să decoleze din Harkov s-a organizat o scurtă ceremonie solemnă. Hans Docter, ambasadorul Olandei la Kiev a spus: ‘Astăzi începe călătoria voastră înapoi acasă – una mai îndelungată decât ar fi cazul, pentru că identificarea va lua destul timp. Guvernul Olandei asigură rudele victimelor că acest proces se va face cu respect pentru demnitatea fiecărui om’.

Potrivit premierului Olandei, Mark Rutte, identificarea victimelor ar putea să dureze câteva luni. Cutiile negre ale avionului malaezian prăbușit joia trecută vor fi examinate în Marea Britanie.

Combatanții rusofoni din estul Ucrainei sunt bănuiți că ar fi doborât aparatul cu o rachetă sol-aer furnizată de Federația Rusă, după care i-au împiedicat pe experții internaționali să ajungă la locul prăbușirii.

Guvernele Americii și Marii Britanii au făcut publice mai multe dovezi în acest sens.