Confidenţialitate

Primul automat din România de unde se pot cumpăra cartofi, pus în funcțiune în Șinteu, Bihor | AUDIO

Primul automat din România de unde se pot cumpăra cartofi, a fost pus în funcțiune în localitatea Șinteu, din județul Bihor. Ideea îi aparține unui fermier local, după ce a fost în Austria, unde a văzut că vânzarea legumelor la tonomat este tot mai răspândită.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un fermier slovac stabilit în județul Bihor a inaugurat primul automat din România pentru vânzarea produselor agricole: cartofi, nuci, alune și miere de albine în localitatea Șinteu, în apropierea drumului național.

Tonomatul are 36 de compartimente, iar investiția a ajuns la aproximativ 15.000 de euro.

Fermierul spune că în acest fel lumea își poate cumpăra foarte ușor cantitatea dorită de produse, timpul de așteptare este redus, iar în loc să tot aprovizioneze spațiile din piețe, să piardă timp prețios, se poate ocupa mai mult de munca agricolă.

Bărbatul susține că ideea i-a venit după ce a fost în Austria, unde a văzut că vânzarea legumelor la tonomat este foarte populară.

Sursa foto: Facebook / Cămara Slovacului

Citește și: Proteste ale fermierilor bulgari: Vor fi restricții de circulație, iar mai multe puncte de trecere a frontierei România-Bulgaria vor fi blocate | AUDIO