Primul an de Bucharest ShortCut Cinefest, sărbătorit duminică

Cea de-a XII-a ediție Bucharest ShortCut Cinefest marchează prima aniversare a competiției internaționale de film independent.

Festivalul lunar Bucharest ShortCut Cinefest a adus la București aproximativ 150 de povești cinematografice memorabile, a invitat regizori, actori și producători de film să își împărtășească experiențele acumulate de-a lungul timpului și a strâns în spații neconvenționale mii de spectatori.
Abordări curajoase și filme multi-premiate, din categorii precum: ficțiune, experimental, documentar, drama, animație, music video, student film, au fost proiectate la Bucharest ShortCut Cinefest încă de la ediția pilot și până în prezent, invitând iubitorii de film într-o călătorie fascinantă în jurul lumii.

”Tradiția se continuă și luna aceasta, prin urmare, luna mai vine la pachet cu o nouă serie de 10 scurtmetraje independente. Ne facem curaj și mergem (și) mai departe – printre norii care pot fi măsurați atunci când îndrăznești să începi o viață nouă, pe lângă încercările nesfârșite de a-ți recupera amintirile, și până la discuții paradoxale despre politică, constrângeri sociale și acceptări. Ne oprim pentru câteva clipe și la Hollywood, acolo unde totul se vede și se simte ca într-un film, de la A la Z”, anunță organizatorii Bucharest ShortCut Cinefest.

Primul an Bucharest ShortCut Cinefest va fi marcat duminică, de la ora 20:00, la Unteatru. Accesul la eveniment este gratuit, iar filmele beneficiază exclusiv de subtitare în limba engleză.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS