Confidenţialitate

Primul agresor monitorizat cu brățară electronică în România, arestat. Individul își tăiase dispozitivul de la gleznă

Bărbatul, cercetat pentru violență în familie, care a fost însă reținut la scurt timp de polițiști, a fost arestat pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu și distrugere. Sistemul de monitorizare cu brățări electronice, un proiect pilot, a fost lansat în țara noastră de puțină vreme, mai exact de sâmbătă.

UPDATE 17:48. Bărbatul a fost arestat pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu și distrugere

Bărbatul care și-a tăiat brățara electronică de monitorizare și a fugit a fost reținut de polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. Ulterior, bărbatul a fost arestat pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu și distrugere.

Știre inițială

Conform protocolului, dispozitivul se montează la glezna agresorului și atât acesta cât și victima primesc câte un telefon mobil.

Dacă se apropie unul de altul, este emis un mesaj de alertă.

Prima persoană monitorizată în acest fel este și prima care a încercat să scape de brățara electronică.

Este vorba despre un bărbat din București care și-a lovit partenera duminică și tot atunci i s-a pus și dispozitivul de supraveghere pe care s-a străduit să îl taie miercuri seară.

Polițiștii l-au prins pe bărbat la scurt timp.

Acum, acesta e cercetat și pentru încălcarea Ordinului de Protecție Provizoriu și pentru distrugere.

Citește și: Doi oameni de afaceri și un avocat, trimiși în judecată de DNA într-un dosar privind obținerea avizelor de construire pentru Magistrala de metrou Drumul Taberei | AUDIO

Foto: Shutterstock