Confidenţialitate

Doi oameni de afaceri și un avocat, trimiși în judecată de DNA într-un dosar privind obținerea avizelor de construire pentru Magistrala de metrou Drumul Taberei | AUDIO

Doi oameni de afaceri și un avocat au fost trimiși în judecată de DNA într-un dosar privind modul de obținere a avizelor de construire pentru Magistrala 5 de metrou – Drumul Taberei. Între ei se află și Dragoș Dobrescu, membru al așa-numitului „grup de la Monaco” – al afaceriștilor „abonați” la contracte pe bani publici. Ceilalți doi inculpați sunt avocatul Doru Boștină și omul de afaceri Pier Luca Canino, șeful Astaldi România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au fost trimiși în judecată Dragoş Dobrescu – membru al așa-numitului grup de la Monaco, avocatul Doru Cătălin Boştină și patronul Astaldi România. Procesul vizează modul de obținere a avizelor de construire pentru Magistrala 5 de metrou.

Procurorii DNA spun că unul dintre oamenii de afaceri ar fi cerut de la celălalt afacerist un milion de euro – căruia i-a spus că poate obține mai ușor avizele necesare pentru construirea respectivei linii de metrou, având influență asupra unui primar. Omul de afaceri care a cerut banii a promis că va rezolva și problema plângerilor făcute de bucureșteni privind modul în care se desfășurau lucrările la metrou.

Pentru a masca traseul banilor, suma cerută ar fi urmat să fie transferată printr-o firmă controlată de avocatul inculpat în acest doar sub forma unor servicii fictive.

Magistrala 5 a fost construită de Astaldi și a avut întârzieri de peste opt ani din cauza unor probleme cu avizele și autorizațiile.

G4Media arată că primarul este Rareș Mănescu, considerat membru al grupului informal de la Monaco, fost edil al Sectorului 6 din partea PNL, dar el nu are nicio calitate în dosar.

Potrivit DNA, în septembrie 2013, a fost transferată o primă parte din suma cerută, de aproape 550 de mii de lei, bani retrași ulterior cash.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Citește și: Peste 200 de kilometri din rețeaua de termoficare a Capitalei ar urma să fie reabilitați, anunță Nicușor Dan. „Toți constructorii sunt români” | AUDIO