Confidenţialitate

Primii militari ai SUA, precum și convoaiele care transportă tehnică militară, au ajuns în România | AUDIO

Joi seară, trailerele vor pleca spre București, iar vineri vor ajunge la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanța. Tot joi au intrat în țară și primele autocare cu militarii dislocați din Germania. 

Impresionantul convoi cu tehnică militară americană a ajuns la orele prânzului la Râmnicu Vâlcea. Trailerele uriașe transportă printre altele și transportoatele blindate Styker.

„Deciziile recente luate de Statele Unite ale Americii și de Franța, de a asigura o prezență militară concretă în România, reprezintă un semnal ferm de coerență și consistență a solidarității euro-atlantice”, a spus președintele Klaus Iohannis care a vizitat Brigada Multinațională Sud-este de la Craiova.

Șeful statului a invitat și alte țări să contribuie cu forțe naționale: „Lansez invitația și pentru alte state aliate de a lua în considerare contribuții cu forțe naționale la aceste structuri.”

Primele trailerele cu tehnică militară americană vor ajunge în București în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 01:00. Acestea vor circula pe centura de nord iar apoi se vor deplasa spre Constanța, unde vor ajunge vineri dimineață.

Prin vama Nădlac au sosit joi și mai multe autocare cu soldați ai Statelor Unite ale Americii.

Vă reamintim, aceștia au fost dislocați din Germania și fac parte din detașamentul Task Force Cougar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și: NATO: Exercițiile militare rusești în Belarus reprezintă cea mai mare desfășurare de forțe în țară de la Războiul Rece | AUDIO