Primele stații de închiriat biciclete cu cardul, inaugurate în București

Asociaţia Green Revolution a inaugurat în București primele stații automatizate de închiriere de biciclete I’Velo Urban.

Peste 200 de biciclete vor putea fi închiriate la orice oră din zi și din noapte, din cele 6 stații amplasate în zone circulate din București.

Stațiile sunt la Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulles si Kaufland Barbu Văcărescu.

Noul serviciu permite închirierea şi folosirea bicicletei în baza unui abonament, timp de 30 de minute, urmate de o pauză similară. Astfel, un utilizator poate închiria bicicleta de mai multe ori pe zi, cu condiția ca după fiecare 30 de minute de pedalat, să o returneze la una dintre statiile I’Velo Urban. Depășirea celor 30 de minute de grație atrage costuri suplimentare.

Închirirea se face pe baza unui card ce poate fi achiziționat, pe baza buletinului, la unul din centrele I’Velo din parcurile Herăstrău și Tineretului.

Cei care doresc să își facă abonament pentru închirierea unei biciclete trebuie să plătească 10 lei pentru o zi, 35 pentru o lună și 100 de lei pentru un an.

 

Prezentă la evenimentul de lansare, Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, a declarat că la ultima ședință a Consiliului General au fost aprobate 19 proiecte din Planul Intergrat de Dezvoltare Urbana, iar printre aceste unul se referă la construirea a 42 de circuite de bicicletă în București.

“Acest proiect pilot va deveni o realitate, iar Capitala va fi brăzdată de circuite de biciclete, atât de agrement, cât și de transport”, a declarat Gabriela Firea.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS