Confidenţialitate

Constanța: Ninsoare și viscol puternic, în prima zi de primăvară calendaristică. Mai multe drumuri naționale au fost închise | VIDEO

În județul Constanța, ninsoarea, viscolul puternic și vizibilitatea redusă au dus la închiderea Drumului Național 3 și blocarea a 10 drumuri județene. Echipele de intervenție ale drumarilor au acționat neîntrerupt pentru ca circulația rutieră să poată reveni la normal.

Iarna s-a dezlănțuit la Constanța odată cu venirea primăverii calendaristice. Zeci de utilaje de la Regia de Drumuri Județene dar și echipele de intervenție de la Regionala de Drumuri Naționale au acționat încă de luni pentru a împedica blocarea circulației rutiere.

Le-a dat insă de furcă ninsoarea viscolită care crea fuioare mari de zăpadă. Odată inlăturate, zidurile albe se formau imediat după trecerea utilajelor. În fața acestei situații, autoritățile au luat măsuri. Șeful Direcției Județene de Drumuri și Poduri Constanța Aurelian Acsinte, explică:

”Din cauza ninsorilor abundente, a viscolului și a vizibilității reduse au fost închise mai multe tronsoane de drumuri județene. Suntem in comandament cu toate resursele de care dispunem. Pentru orice incident apărut acționăm in cel mai scurt timp”.

Un drum județean din nordul județelului și alte 9 din sud au fost închise. Probleme majore nu au fost, doar câteva deblocări ale unor mașini impotmolite în zăpadă.

Circulația a fost închisă, luni seara, și pe DN3 între Cobadin și Ostrov, din cauza viscolului puternic și a vizibilității spre zero.

Autoritățile fac apel la conducătorii auto să circule prudent, și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Autor: Ghiulfer Predescu