Confidenţialitate

Primele reacții din partea liderilor PNL și UDMR, după declarația lui Dan Barna | AUDIO

În negocierile blocate cu PNL, liderul USR, Dan Barna, renunță la dorința de a deveni președinte al Camerei Deputaților și îl propune pe un alt lider al Uniunii, Cătălin Drulă.

În schimb, Barna propune ca președinții PNL, USR și UDMR să devină vicepremieri, subordonați unui primi minstru liberal.

Într-o declarație acordată Europa FM, vicepreședintele PNL, Gheorge Falcă, spune că Dan Barna greșește ieșind public cu astfel de propuneri:

„Consider de bun augur să se discute în interior și atunci când există un consens să se ajungă să se comunice în exterior, ca o echipă, care trebuie să gestioneze treburile publice pe următorii patru ani. Propunerea aceasta trebuie dusă acolo și, evident, acolo se va găsi soluția. Cea mai mare greșeală pentru oamenii politici este să folosească declarațiile și negocierile prin mass media.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iar liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat la Digi24, că anunțul lui Dan Barna nu a fost discutat în interiorul viitoarei coaliții, așa că o astfel de ieșire publică nu ajută.

Acum, toată lumea așteaptă să vadă dacă Ludovic Orban va ceda. Dacă da, atunci se poate trece la negocierea programului de guvernare. Dacă nu, se așteaptă implicarea președintelui Klaus Iohannis.