Confidenţialitate

Primele imagini din spectacolul “Steaua fără nume”, ȋn regia lui Vlad Zamfirescu

Cele două reprezentații ce au marcat premiera oficială a spectacolului “Steaua fără nume”, în regia lui Vlad Zamfirescu, au adus în fața publicului o montare fidelă textului original.

Semnată de Vlad Zamfirescu, noua punere în scenă are un joc echilibrat, și punctări suficient de amuzante, dar și cât trebuie de sensibile, pentru a stârni emoție și aplauze, în punctele cheie ale spectacolului.

Vlad Zamfirescu portretizează foarte bine candoarea, naivitatea și setea de cunoaștere a profesorului Miroiu, iar Diana Roman reușește să încapsuleze într-o inspirată interpretare farmecul răvășitor dar și zbuciumul interior al Necunoscutei în fața careia universul își arată preț de o noapte zdrobitoarea grandoare.

Valentin Teodosiu îl întruchipează perfect pe șeful gării, într-o partitură actoricească plină de șarm, Adrian Titieni are toate atributele artistului aspirant silit de împrejurările vieții să ȋși asume postura de profesor de muzică, Andi Vasluianu este înțepător de ironic și încântător de autentic în rolul raționalului și superiorului Grig, iar pe domnișoara Cucu o creionează cu multă vervă și culoare actrița Luminița Erga.

Derularea spectacolului este întregită de aparițiile celor doi actori aflați la momentul debutului: Eva Cosac este o elevă cu o prestație ce nu trece neobservată, iar Gabriel Vatavu face cu brio rolul de impiegat blazat, dar și pe cel de șef de magazin.

Costumele reflectă spiritul perioadei în care se petrece acțiunea, iar scenografia semnată de Mădălina Marinescu aduce la viață ambientul din romanul lui Sebastian prin elemente de decor și recuzită cu tușe specifice.

Spectacolul este o reverență adusă montărilor și ecranizărilor anterioare, dar și o invitație lansată publicului de toate vârstele pentru a descoperi sau redescoperi acest titlu cu istorie din repertoriul teatral românesc.

Noi reprezentații ale spectacolului sunt programate astfel:

București:
– 26 decembrie ora 15.00 și ora 19.00 –găzduit la TNB Sala Ion Caramitru
– 31 ianuarie ora 20.00 –găzduit la TNB Sala Ion Caramitru

Craiova:
– 14 decembrie – Teatrul Național Marin Sorescu

Constanța:
– 21 decembrie – Casa de Cultură a Sindicatelor

Bilete și detalii pe Facebook Cortina AG, Ticketstore.ro, BLT.ro și doar pentru București, Mystage.ro.