Confidenţialitate

Primele gaze din Marea Neagră, extrase de compania Black Sea Oil & Gas, vor intra în rețeaua Transgaz pe 28 iunie

Primele gaze noi din Marea Neagră vor ajunge în depozitele din țara noastră pe 28 iunie, notează Economica.net. Momentul va fi marcat cu o ceremonie organizată în zona Vadu.

Probele au început încă de săptămâna trecută, mai sunt de obținut câteva avize. Primele gaze noi din Marea Neagră, cele extrase de compania Black Sea Oil & Gas, vor intra în rețeaua Transgaz în data de 28 iunie, potrivit surselor citate de Economica.net.

Va fi organizată o ceremonia specială la malul mării.

Compania ar fi trebui să înceapă extracţia gazelor naturale din Marea Neagră în luna noiembrie a anului trecut, dar momentul a fost amânat de întârzieri în execuție și nemodificarea legii offshore, adoptată abia luna trecută.

Proiectul Midia Gas Development a constat în săparea a cinci sonde de producţie, o sondă la zăcământul Doina şi patru sonde la zăcământul Ana.

O conductă submarină de 126 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, până la noua staţie de tratare a gazelor din comuna Corbu.

De acolo, gazul va fi transportat în rețeaua națioanală de TransGaz.

Capacitatea de producţie este de aproape 1 miliard de metri cubi de gaze, asta înseamnă 10% din consumul de gaze al României.

Foto: Shutterstock