Confidenţialitate

Primele doze de vaccin anti-COVID ar urma să ajungă în țările UE în ianuarie 2021 | AUDIO

Lovită în plin de al doilea val al pandemiei, Europa se pregătește deja pentru momentul în care va distribui vaccinul anti-COVID.

Ianuarie este luna în care ar urma să ajungă în Uniunea Europeana primele doze de vaccin anti-covid 19, spun mai mulți oficiali europeni

Acceași dată a fost avansată și de președintele Klaus Iohannis:

„Informațiile încă nu sunt foarte certe dar eu cred că putem să sperăm într-un vaccin în lunile următoare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totuși, și mai multe doze ar putea ajunge în țările din Uniune abia în luna aprilie, spune preșdinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Până atunci, pe lângă măsurile de a limita răspândirea virusului, țările trebuie să se pregătească și pentru momentul în care va fi distribuit vaccinul.

Nelu Tătaru spune că România este gata pentru acest lucru, indiferent de vaccin:

„Noi suntem pregătiți pentru ambele tipuri de vaccinuri. În primul rând vor fi cei care sunt în prima linie, personalul medical, iar apoi mergând pentru cei care sunt în linia a doua, persoanele cu risc, cu vârstele extreme.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comisia Europeană a încheiat în numele statelor membre contracte cu mai mulți producători  pentru dozele de vaccin. Președintele Consiliului European vorbea miercuri într-un interviu că sunt așteptate trei sau patru tipuri de vaccin.

  • Mihai Bucureșteanu